Potrebušina in brstični ohrovt
Sestavine
- 1,5 kg potrebušine
- 2 cimetovi palčki
- 4 janeževe zvezde
- 1 žlica popra v zrnu
- 4 klinčki (nageljnova žbica)
- 1 žlica medu
- 2 žlici sojine omake
- 500 g majhnega brstičnega ohrovta
- 3 žlice masla
- 4 rezine dimljene mesnate slanine
- solm sveže mleti poper
- muškatni orešek
- krompirjev pire

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 4 ure
- Priporočeno vino: Modri pinot 2012, Verus
Potrebušino, cimet, janeževo zvezdo, zrna popra in klinčke damo v veliki lonec, dolijemo toliko mrzle vode da pokrije meso, zavremo in kuhamo pokrito na majhni vročini 2 uri. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Kuhano potrebušino vzamemo iz vode in jo položimo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Kožo križno zarežemo na 1 cm velike kocke in meso pečemo v sredini pečice 2 uri.
Pečeno potrebušino vzamemo iz pekača in shranimo na toplem. Sok od pečenja precedimo, zavremo ter vmešamo med in sojino omako, po potrebi omako na koncu še zgostimo.
Brstični ohrovt očistimo, stresemo v veliko ponev, dodamo maslo, 4 žlice vode in na kocke narezano slanino, pokrijemo in pražimo na majhni vročini 7 do 10 minut. Na koncu začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Potrebušino narežemo na rezine in jo postrežemo z brstičnim ohrovtom in krompirjevim pirejem, pri katerem nismo varčevali z maslom.