Provansalski krompirjev gratin
Sestavine
- 8 srednje velikih krompirjev
- 2 vejici rožmarina
- 6 vejic timijana
- 6 vejic šatraja
- 4 stroki česna
- oljčno olje po okusu (ca. 75 ml)
- sol
- sveže mleti poper
Postopek
1
Pečico segrejemo na 190 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na zelo tanke rezine. Zelišča osmukamo in drobno sesekljamo. Olupljeni česen prav tako drobno sesekljamo.
2
Model za narastke namastimo in na dno naložimo tanko plast krompirja. Rahlo solimo in popramo, potresemo s četrtino zelišč in četrtino česna ter pokapljamo z oljem. Postopek ponovimo še trikrat, zadnjo plast krompirja potresemo samo z zelišči in pokapljamo z oljem.
3
Model pokrijemo z alu folijo in postavimo v sredino pečice za 40 minut. Nato folijo odstranimo, temperaturo zvišamo na 220 stopinj in pečemo gratin še 20 minut.
Oceni