Puckova pizza z lososom
Sestavine
- testo za pizzo
- 1 žlička oljčnega olja s čilijem
- 2 majhni rdeči čebuli
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice creme fraiche
- 1 žlica sesekljanega svežega kopra
- 6 rezin dimljenega lososa
- sol
- 1 žlička narezanega drobnjaka
- 2 žlički lososovega kaviarja
Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 1 kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ čas za pripravo testa)
- Priporočeno vino: Robinia 2013, Štemberger
Postopek
1
Pečico skupaj s kamnom za peko segrejemo na 250 stopinj. Čebulo olupimo in narežemo ali nahobljamo na zelo tanke kolobarje. Testo za pizzo raztegnemo in pri tem pustimo debelejši rob. Premažemo ga s čilijevim oljem in potresemo z narezano čebulo. Rob pizze premažemo z oljčnim oljem. Preložimo jo na vroči kamen in pečemo na spodnji rešetki 10 do 12 minut.
2
Medtem zmešamo creme fraiche s koprom ter rahlo solimo. Pečeno pico tanko premažemo s smetano, obložimo z rezinami lososa, potresemo z drobnjakom in okrasimo s kaviarjem.
Oceni