Puntarella z burrato in kaprami
Sestavine
- 1 majhna glava puntarelle (belušna cikorija)
- 6 žlic oljčnega olja
- sol
- rjavi sladkor
- črni poper
- 2 manjši burrati (a 100 g)
- 2 žlici majhnih kaper
- 1/2 žličke limonovega soka
- 1 žlica javorjevega sirupa
- francoski čili Piment d'Espelette

Postopek
1
Stebla in liste puntarelle narežemo na manjše kose. V ponvi segrejemo 3 žlice olje, dodamo narezana stebla in pražimo na srednji vročini 3 minute. Dodamo še narezane liste, potresemo z malo sladkorja, solimo in popramo ter pražimo še 2 minuti.
2
Za preliv zmešamo kapre, preostalo olje, limonov sok, javorjev sirup in sveže mleti poper. Na krožnika naložimo pečeno puntarello in natrgano burrato ter po vrhu porazdelimo kapre v olju. Potresemo s francoskim čilijem in postrežemo z opečenim kruhom.
Oceni