Sestavine

  • 200 g špinače
  • 150 g zorjenega čedar sira
  • 2 veliki šalotki
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice arašidovega olja
  • sol
  • čilijevi kosmiči
  • 4 tortilje

Uvod

Čeprav v Šoli okusov za tortilje uporabljamo tudi mlince (iz pšenične moke), ki jih spečemo sami – tukaj, imamo vedno na zalogi tudi kupljene koruzne tortilje. Nikoli ne veš, kdaj zvečer pridejo prav, ali nastopita nenadna lakota ali nenadni obisk … Za polnjene tortilje je potem dovolj že nariban sir in že postanejo quesadilje, a še boljše so, če jim dodamo tudi podušeno špinačo. Pribor ni potreben, zgolj dovolj tortilj.

  • Kategorija: Poletje, Pomlad
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 585 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
  • Priporočeno vino: Angel belo 2017, Batič
 
Postopek
1

Špinačo očistimo, prelijemo z vodo in odcedimo. Olupljeno šalotko razpolovimo in narežemo na tanke trakove. Česen drobno sesekljamo. Sir narežemo na majhne kocke.

2

V ponvi segrejemo olje in šalotko stekleno podušimo, med praženjem dodamo še česen. Nato vmešamo špinačo in jo na srednji temperaturi med mešanjem dušimo toliko časa, da upade. Krepko začinimo s soljo in čilijevimi kosmiči ter odstavimo s štedilnika.

3

Srednje veliko ponev segrejemo in vanjo položimo tortiljo. Obložimo jo s polovico špinače in potresemo s polovico sira. Pokrijemo s tortiljo, jo z lopatko rahlo potlačimo navzdol in pečemo približno 1 minuto. Nato obrnemo in pečemo še 2 minuti oz. da se sir raztopi.

4

Postopek ponovimo s preostalima tortiljama, špinačo in sirom. Pečeno quessadillo razrežemo na osmine in takoj serviramo.

Oceni
1234