Quesadilla s špinačo
Sestavine
- 200 g špinače
- 150 g zorjenega čedar sira
- 2 veliki šalotki
- 2 stroka česna
- 3 žlice arašidovega olja
- sol
- čilijevi kosmiči
- 4 tortilje
Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 585 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
- Priporočeno vino: Angel belo 2017, Batič
Špinačo očistimo, prelijemo z vodo in odcedimo. Olupljeno šalotko razpolovimo in narežemo na tanke trakove. Česen drobno sesekljamo. Sir narežemo na majhne kocke.
V ponvi segrejemo olje in šalotko stekleno podušimo, med praženjem dodamo še česen. Nato vmešamo špinačo in jo na srednji temperaturi med mešanjem dušimo toliko časa, da upade. Krepko začinimo s soljo in čilijevimi kosmiči ter odstavimo s štedilnika.
Srednje veliko ponev segrejemo in vanjo položimo tortiljo. Obložimo jo s polovico špinače in potresemo s polovico sira. Pokrijemo s tortiljo, jo z lopatko rahlo potlačimo navzdol in pečemo približno 1 minuto. Nato obrnemo in pečemo še 2 minuti oz. da se sir raztopi.
Postopek ponovimo s preostalima tortiljama, špinačo in sirom. Pečeno quessadillo razrežemo na osmine in takoj serviramo.