Sestavine

  • 1 srednje velika bučka
  • 1 podolgovata rdeča paprika
  • 2 stroka česna
  • 1 konzerva koruze (110 g neto)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper
  • čilijevi kosmiči
  • šopek koriandra
  • 4 koruzne tortilje
  • 130 g čedar sira
  • 2 žlici repičnega olja

Uvod

To je tipičen domači fast food, ki pa je good food, ne junk food. Pravzaprav street food, torej hitra, a dobra jed, ulična hrana, vendar ne z ulice ali nahrbtnika. Tega ne morete naročiti ne po telefonu, ne na (naši) ulici ali v gostilni. Preproste sestavine, za katere je dovolj le ena trgovina. Hitro nared, zato je vmes čas še za dovolj veliko skledo solate. Gre sicer z vilicami in nožem, a še boljše je, kot se za hitro in ulično spodobi, da se jih lotimo kar z rokami. Točno, takšna preprosta, hitra, ulična in poceni hrana, je tako dobra tudi zaradi prstov....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 815 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 50 minut
  • Priporočeno vino: Modra frankinja 2018, Kerin
 
Postopek
1

Bučko in očiščeno papriko narežemo na zelo majhne kocke (5 mm). Olupljeni česen drobno sesekljamo. Koruzo stresemo na cedilo, oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Koriander grobo narežemo.

2

V ponvi segrejemo oljčno olje in papriko pražimo na srednji vročini 2 minuti. Dodamo narezane buče in česen ter pražimo še 5 minut. Začinimo s soljo, sveže mletim poprom in čilijevimi kosmiči. Vmešamo koruzo, rahlo ohladimo in dodamo še narezani koriander.

3

Pečico segrejemo na 140 stopinj. Čedar sir naribamo. Dve tortilji po eni polovici potresemo s polovico zelenjave in polovico sira ter ju prepognemo. V veliki ponvi segrejemo žlico olja, vanjo položimo obe tortilji in pečemo na srednji vročini do zlato rjave barve. Preložimo ju na krožnik in postavimo v ogreto pečico.

4

Postopek pečenja ponovimo še s preostalima tortiljama. Vsako tortiljo prerežemo na polovico in po štiri kose naložimo na krožnik.

Oceni