Quesadillas z bučkami in koruzo
Sestavine
- 1 srednje velika bučka
- 1 podolgovata rdeča paprika
- 2 stroka česna
- 1 konzerva koruze (110 g neto)
- 2 žlici oljčnega olja
- sol, poper
- čilijevi kosmiči
- šopek koriandra
- 4 koruzne tortilje
- 130 g čedar sira
- 2 žlici repičnega olja

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 815 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut
- Priporočeno vino: Modra frankinja 2018, Kerin
Bučko in očiščeno papriko narežemo na zelo majhne kocke (5 mm). Olupljeni česen drobno sesekljamo. Koruzo stresemo na cedilo, oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Koriander grobo narežemo.
V ponvi segrejemo oljčno olje in papriko pražimo na srednji vročini 2 minuti. Dodamo narezane buče in česen ter pražimo še 5 minut. Začinimo s soljo, sveže mletim poprom in čilijevimi kosmiči. Vmešamo koruzo, rahlo ohladimo in dodamo še narezani koriander.
Pečico segrejemo na 140 stopinj. Čedar sir naribamo. Dve tortilji po eni polovici potresemo s polovico zelenjave in polovico sira ter ju prepognemo. V veliki ponvi segrejemo žlico olja, vanjo položimo obe tortilji in pečemo na srednji vročini do zlato rjave barve. Preložimo ju na krožnik in postavimo v ogreto pečico.
Postopek pečenja ponovimo še s preostalima tortiljama. Vsako tortiljo prerežemo na polovico in po štiri kose naložimo na krožnik.