Quiche s šparglji, pestom in slanino
Sestavine
- TESTO
- 300 g moke
- 160 g mrzlega masla
- sol
- 2 rumenjaka
- NADEV
- 150 ml sladke smetane
- 50 g čemaževega pesta
- 3 rumenjaki
- 100 g creme fraiche
- poper
- 250 g špargljev
- 2 mladi čebuli
- 8 tankih rezin lardo slanine (ali rolane slanine)
- sveža krebuljica
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 668 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 15 minut (+ 1 ura za hlajenje)
V skledi zmešamo moko, na majhne kocke narezano maslo in 1 žličko soli. Dodamo rumenjake in 6 žlic mrzle vode ter vse skupaj hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 1 uro.
Pesto in sladko smetano zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo creme fraiche in jajca ter temeljito premešamo z metlico za stepanje. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Olupimo spodnjo tretjino špargljev in debelejše po potrebi po dolžini prerežemo. Mlado čebulo očistimo in po dolžini prerežemo. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Testo tanko razvaljamo med dvema listoma papirja za peko. Model za tarte (premer 24 cm) rahlo namastimo, vanj položimo razvaljano testo, ga pritisnemo v model in odvečno testo na vrhu odrežemo. Dno večkrat prebodemo z vilicami.
Testo pečemo na spodnji rešetki 12 do 15 minut. Rahlo ga ohladimo, nato nanj naložimo šparglje in mlado čebulo ter prelijemo z jajčno smetano. Pečemo še 35 minut. Pečeni quiche obložimo z rezinami slanine in takoj serviramo.