Quiche z bučo, jurčki in kostanji
Sestavine
- 275 g moke
- 1/2 žličke soli
- ščepec sladkorja
- 125 g mehkega masla
- 1 jajce
- 400 g očiščene hokaido buče
- 2 stroka česna
- 250 g jurčkov
- 2 žlici ghee masla
- 100 g kuhanih kostanjev (vakumiranih)
- 1 žlica limonovega soka
- 1 žlica sesekljanih rožmarinovih iglis
- muškatni orešček
- kajenski poper
- sveže mleti črni poper
- 3 jajca
- 200 g sladke smetane
- 125 g dimljenega sira

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 665 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 15 minut (+ 1 ura za hlajenje)
- Priporočeno vino: Sivi pinot 2017, Marjan Simčič
Moko, maslo, sol, 1 jajce, sladkor in 2 žlici mrzle vode hitro zgnetemo v gladko testo, ga zavijem v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 1 uro.
Jurčke narežemo na debelejše rezine (3 mm). Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo ghee maslo, dodamo narezane jurčke in česen ter pražimo toliko časa, da jurčki rahlo porjavijo. Solimo in popramo.
Bučo narežemo na tanke rezine, pokapljamo z limonovim sokom in začinimo s kajenskim poprom. Sir grobo naribamo. V skledi z metlico gladko zmešamo 3 jajca in sladko smetano. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Kostanje prerežemo na polovico.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Model za quiche s premerom 26 cm namastimo. Testo tanko razvaljamo in položimo v model. Poravnamo robove in dno večkrat prebodemo z vilicami.
Na testo naložimo rezine buče, jurčke in kostanje. Prelijemo z jajčno kremo in potresemo s sirom. Quiche pečemo na spodnji rešetki 40 do 45 minut.