Ragu mavrahov s porom in fregulo
Sestavine
- 20 g posušenih jurčkov
- 200 g svežih mavrahov
- 1 strok česna
- 150 g pora
- 3 žlice masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 180 g fregule
- 2 vejici rožmarina
- 100 ml suhega belega vina
- 2 vejici luštreka
- 30 g parmezana
- sol, poper

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 498 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
Jurčke prelijemo s 500 ml vroče vode in jih namakamo 15 minut. Česen narežemo na tanke rezine in por na tanke kolobarje. Rožmarin osmukamo in iglice drobno sesekljamo.
V nizkem loncu segrejemo 1 žlico masla in olje, dodamo por in česen ter pražimo na srednji vročini 2 minut. Dodamo fregulo in rožmarin, malce popražimo in dolijemo vino. Pokuhamo ga na polovico in dolijemo vodo, v kateri smo namakali jurčke.
Namočene jurčke grobo narežemo in jih zamešamo v fregulo. Kuhamo na srednji vročini 15 minut. Luštrek fino narežemo. Parmezan grobo nahobljamo.
Mavrahe očistimo in odstranimo debelejša stebla. V majhni ponvi segrejemo preostalo maslo in mavrahe pražimo na močni vročini 2 minuti. Solimo in popramo.
V kuhano fregulo zamešamo pečene mavrahe in polovico luštreka. Naložimo jo v ogreta krožnika in potresemo s parmezanom in preostalim luštrekom.