Ragu s sladkim krompirjem in čičeriko
Sestavine
- 350 g sladkega krompirja
- 20 g ingverja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 250 g puranjega fileja v kosu
- 2 žlici arašidovega olja
- sol
- 1 žlička čilijevh kosmičev
- 2 žlički začimbe garam masala
- 2 žlički mlete kurkume
- 350 ml kokošje juhe
- 150 ml kokosovega mleka
- 1 majhna konzerva čičerike (200 g)
- 1 žlica limonovega soka
- 1 žlička nastrgane limonove lupine
- 1 mlada čebula

Uvod
- Kategorija: Pomlad, Zima
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Sauvignon reserve 2017, Tement
Olupljeno čebulo, česen in ingver drobno sesekljamo. Sladki krompir olupimo in narežemo na večje kocke. Puranji file oplaknemo z mrzlo vodo, obrišemo do suhega in ga narežemo na manjše kocke.
V ponvi segrejemo olje in narezano meso opečemo na močni temperaturi. Začinimo ga s soljo in čilijevimi kosmiči ter poberemo iz ponve.
V ponev stresemo čebulo, česen in ingver ter vse skupaj stekleno opražimo. Dodamo narezani krompir, pražimo 1 minuto ter potresemo z garam masalo in kurkumo. Dolijemo juho in kokosovo mleko, zavremo in kuhamo pokrito na majhni temperaturi 15 minut.
Čičerko stresemo na cedilo, oplaknemo z mrzlo vodo in zamešamo v krompir. Dodamo pečeno meso in kuhamo še 5 minut. Enolončnico začinimo s soljo, limonovim sokom in lupino ter ščepcem sladkorja. Mlado čebulo narežemo na zelo tanke trakove in jo pred serviranjem potresemo po jedi.