Sestavine

  • 2 podolgovati rdeči papriki
  • 2 srednje veliki bučki
  • 4 mlade čebule
  • 50 g ingverja
  • 1 bio limona
  • 120 ml oljčnega olja
  • 100 ml belega portovca
  • 2 vejici rožmarina
  • 2 lovorova lista
  • sol, poper
  • čilijevi kosmiči (opcija)

Uvod

Za mesni del ni žar nikoli v dilemi. Možnosti je, namreč, res veliko, mleto, na kosti, iz fileja, na špili, iz marinade, s posipom, direktno ali indirektno, v celem kosu ali majhnih koščkih. Kaj pa priloga? Dolgčas, kajne!

Recept za ”moje čevapčiče” zaupamo le oporoki in iz steakov delamo raketno znanost, toda zraven na žar vržemo vedno z enakim gibom le papriko in zraven v skledo zrežemo le paradižnikovo solato. Ste za spremembo?

Ratatuj, ki smo ga osvežili z limono in ingverjem, boste poslej tako dolgo pekli na žaru, da bo tudi on čez nekaj časa postal dolgočasen. Potem pa boste v Šoli okusov poiskali spet novo idejo.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Očiščeno zelenjavo narežemo na majhne kocke (5 mm). Ingver olupimo in narežemo na tanke rezine. Limono narežemo na tanke krhlje. Žar segrejemo na srednjo temperaturo.

2

Na dva kosa čvrste alu folije enakomerno razdelimo narezano zelenjavo. Krepko začinimo s soljo, poprom in čilijevimi kosmiči (po želji). Po vrhu naložimo rožmarin, lovor in limono. Prelijemo z oljem in portovcem ter folijo zapremo, da dobimo dva paketa.

3

Položimo ju na rešetko žara in pečemo na ne premočni temperaturi 15 minut. Pečeno zelenjavo z zelišči stresemo v servirno skodelo.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)