Ratatuj v foliji
Sestavine
- 2 podolgovati rdeči papriki
- 2 srednje veliki bučki
- 4 mlade čebule
- 50 g ingverja
- 1 bio limona
- 120 ml oljčnega olja
- 100 ml belega portovca
- 2 vejici rožmarina
- 2 lovorova lista
- sol, poper
- čilijevi kosmiči (opcija)
Postopek
1
Očiščeno zelenjavo narežemo na majhne kocke (5 mm). Ingver olupimo in narežemo na tanke rezine. Limono narežemo na tanke krhlje. Žar segrejemo na srednjo temperaturo.
2
Na dva kosa čvrste alu folije enakomerno razdelimo narezano zelenjavo. Krepko začinimo s soljo, poprom in čilijevimi kosmiči (po želji). Po vrhu naložimo rožmarin, lovor in limono. Prelijemo z oljem in portovcem ter folijo zapremo, da dobimo dva paketa.
3
Položimo ju na rešetko žara in pečemo na ne premočni temperaturi 15 minut. Pečeno zelenjavo z zelišči stresemo v servirno skodelo.
Oceni