Ravioli z bučo in pistacijami
Sestavine
- 330 g pšenične moke
- 70 g durum zdroba
- 1/2 žličke soli
- 4 jajca
- 300 g buče maslenke
- 3 stroki česna
- 150 g rikote
- 25 g mostarde (vloženo sadje z gorčico)
- 40 g naribanega parmezana
- črni poper
- sol
- 150 g slanega masla
- 50 g pistacij
- 6 amaretto piškotov
- parmezan v kosu
Uvod
- Kategorija: On zanjo, Zima
- Količina: 48 kom
- Zahtevnost: Zahtevno
- Čas priprave: 2 uri
- Priporočeno vino: Malvazija amfora 2015, Rojac
Pečico segrejemo na 160 stopinj. Bučo olupimo in narežemo na 3 cm velike kose. Na pekač naložimo narezano bučo in česen v lupini, pokrijemo z alu folijo in postavimo v pečico za 45 minut. Nato jo odkrijemo, zmanjšamo temperaturo na 140 stopinj in pečemo še 30 minut. Pečeno bučo ohladimo.
Na veliki leseni deski zmešamo moko, durum in sol, oblikujemo v hribček in v sredino naredimo vdolbino. Vanjo ubijemo jajca, jih z vilico rahlo premešamo in od strani postopoma vmešamo moko. Vse skupaj zgnetemo v gladko testo.
Nato leseno desko ponovno pomokamo in testo gnetemo še 5 minut. Zavijemo ga v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 30 minut.
Za nadev gladko zmiksamo pečeno bučo, olupljeni pečeni česen, rikoto, parmezan in vloženo sadje. Krepko začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Testo tanko razvaljamo s pomočjo stroja za pripravo testenin na širino 10 cm. Na plast testa enakomerno razporedimo po žličko nadeva za velikost raviolov 5 x 5 cm. Pokrijemo z drugo plastjo testa, potlačimo okrog nadeva do robov, z nožem razrežemo raviole in jim robove potlačimo z vilicami. Če imamo poseben model za raviole, gre hitreje.
Iz testa, ki ostane, naredimo rezance, jih posušimo in shranimo v neprodušni posodi.
Tako pripravljene raviole polagamo na peki papir, jih malce pomokamo in do kuhanja pokrijemo z vlažno kuhinjsko krpo. Če ne bomo skuhali celotne količine, jih naložimo na pladenj, prekrit z alu folijo ter postavimo v zamrzovalnik.
Maslo raztopimo v kozici in segrevamo toliko časa, da rahlo porjavi. Piškote grobo zdrobimo. Parmezan v kosu naribamo. Pistacije grobo sesekljamo.
V velikem loncu segrejemo slano vodo, vanjo stresemo raviole (7 do 9 kom na osebo) in kuhamo 2 minuti. Nato jih temeljito odcedimo. Na ogrete krožnike naložimo kuhane raviole, jih prelijemo z rjavim maslom ter potresemo s pistacijami in piškoti. V posebni skodelici serviramo tudi naribani parmezan.