Sestavine

  • 1 majhna pomaranča
  • 4 vejice bazilike
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 40 g pistacij
  • 40 g indijskih oreščkov
  • 1 žlica pomarančne marmelade
  • 6 žlic olivnega olja
  • 12 velikih kozic
  • sol
  • kajenski poper

Uvod

Potrebna je trdna, toda ne preveč debela špila. Če je lesena, naj bo vsaj kakšno uro prej namočena v vodi. Vsako kozico je potrebno prebosti dvakrat, spredaj in zadaj, tako da je trdno na ražnjiču, ki ga zato lahko brez težav obračamo na žaru. Ta pa mora biti vroč, saj se kozice nočejo kuhati, temveč peči. Če vam bo teh nekaj preprostih nasvetov pomagalo do ploskanja, se zahvalite pomarančnemu pestu, ki ga boste odslej zato še velikokrat ponovili....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 440 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Pomarančno stisnemo. Baziliko grobo narežemo. Pistacije in indijske oreščke rahlo opražimo v ponvi brez maščobe.

2

V mešalnik damo pomarančno marmelado, pistacije, oreščke, baziliko, peteršilj in pomarančni sok ter zmiksamo v grobo pasto. Zmešamo jo s 4 žlicami olivnega olja in krepko začinimo s soljo in poprom.

3

Kozice olupimo, odstranimo temno črevo in jih dobro osušimo. Nataknemo jih na lesene palčke in začinimo s soljo in kajenskim poprom. Pokapljamo jih s preostalim oljem in do uporabe shranimo v hladilniku.

4

Ražnjiče pečemo na srednji direktni vročini na vsaki strani 3 minute in jih postrežemo s pomarančnim pestom.

Oceni