Rdeča pesa, jabolko, dimljena skuša
Sestavine
- 4 manjše rdeče pese
- 1 žlica stopljenega masla
- 1 kiselkasto jabolko
- 4 žlice belega vinskega kisa
- 6 žlic orehovega ali pistacijevega olja
- 1 žlička medu
- sol, sveže mleti poper
- 200 g dimljene skuše
- sveža krebuljica ali peteršilj

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut (+ 1 ura za pečenje)
- Priporočeno vino: Laški rizling 2011, Marof
Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Vsak gomolj rdeče pese premažemo z maslom, rahlo solimo in zavijemo v alu folijo. Pečemo jih na rešetki v sredini pečice 1 uro. Ohlajeno peso olupimo in narežemo na tanke rezine.
2
Jabolko razrežemo na štiri dele, izrežemo pečke in jo narežemo na majhne kocke. Iz kisa, 2 žlic vode, olja, soli in popra zmešamo marinado. Skušo očistimo (odstranimo kožo in morebitne kosti) in narežemo na manjše kose.
3
Na krožnike naložimo rezine rdeče pese, prelijemo z jabolčno marinado in na vrh naložimo kose skuše. Okrasimo z lističi krebuljice. Zraven ponudimo hrustljavo bageto.
Oceni