Rdeča polenta z beluši in kozicami
Sestavine
- 300 g rdeče polente
- 300 ml mleka
- 1 kg belih belušev
- 28 kom kozic
- sol
- sveže mleti poper
- 80 ml rjavega ruma
- 1 majhen strok rdečega čilija
- 100 ml pasijonkinega pireja
- 2 žlici pasijonkinega sirupa
- 6 žlic olivnega olja
- 80 g masla

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 10 minut
- Priporočeno vino: Chardonnay 2012, Keltis
Zavremo 600 ml vode, mleko in sol, vmešamo polento in kuhamo na majhni vročini med mešanjem 1 uro. Če se polenta preveč strdi, dolijemo malo vode in mleka.
Beluše olupimo in premažemo s 3 žlicami olja. Čiliju odstranimo pečke in ga narežemo na tanke trakove. Kozice olupimo, jim odstranimo temno črevo in jih osušimo s kuhinjskim papirjem.
V ponvi segrejemo preostalo olje, vanj stresemo narezani čili in kozice, solimo in popramo ter opečemo na srednji vročini. Dolijemo rum, zavremo in dodamo še pasijonkin pire in sirup ter na koncu vmešamo še maslo . Beluše spečemo na žaru. Na krožnike naložimo mehko polento in nanjo porazdelimo pečene beluše in kozice ter pokapljamo z omako. Okrasimo s cvetovi kapucinke.