Rdeča šarenka z zelišči in avokadom
Sestavine
- 4 fileji rdeče šarenke s kožo (a 180 g)
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlica narezanega kopra
- 1 žlica sesekljanega koriandra
- 1 limeta
- 2 žlički dijon gorčice
- solni cvet
- 8 žlic oljčnega olja
- 2 žlički koriandrovih semen
- 1 žlička čilijevih kosmičev
- 800 g srednje velikega krompirja
- 2 majhna avokada

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 625 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Priporočeno vino: Malvazija 2017, Vinogradi Fon
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač prekrijemo s peki papirjem. Koriandrova semena v možnarju drobno zmeljemo. Zmešamo jih s 4 žlicami olja, 1 žličko solnega cveta in čilijevimi kosmiči. Krompir olupimo in narežemo na 2 cm debele krhlje. Zmešamo jih z začimbnim oljem, stresemo na pekač in postavimo v sredino pečice za 40 minut.
Za zeliščno olje vsa zelišča drobno sesekljamo. Nastrgamo limetino lupino ter nato limeto stisnemo. V posodi zmešamo preostalo olje, gorčico, nastrgano limetino lupino, 1 žličko solnega cveta in zelišči.
Ribje fileje povprek prerežemo na polovico in jih po mesni strani premažmo z zeliščnim oljem. Avokado olupimo, odstranimo peško, narežemo na manjše kose in pokapljamo z limetinim sokom.
Po 30 minutah pečenja na pekač naložimo ribje fileje in avokado ter pečemo do konca. Pred serviranjem potresemo s svežim koprom.