Rdeče zelje z jabolki in brusnicami
Sestavine
- 1 glava rdečega zelja
- 2 majhni jabolki
- 125 ml pomarančnega soka
- 250 ml rdečega vina
- 2 cimetovi palčki
- 5 nageljnovih žbic (klinčkov)
- sol, sveže mleti poper
- 2 žlici repičnega olja
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 4 žlice vloženih brusnic (marmelada ali kompot)
![](https://www.solaokusov.si/wp-content/uploads/2015/03/vivi-logo-dark.png)
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut (+ čas za mariniranje)
Postopek
1
Rdeče zelje razrežemo na štiri dele, izrežemo trdi kocen in ga narežemo na zelo tanke trakove. Jabolko naribamo.
2
Zmešamo marinado iz 125 ml rdečega vina, pomarančnega soka, 1 žlice rjavega sladkorja, 1 žličke soli, cimeta in klinčkov. V posodi zmešamo narezano zelje, jabolko in marinado, pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik preko noči.
3
Naslednji dan v širokem loncu segrejemo olje, dodamo žlico rjavega sladkorja, karameliziramo in zalijemo s preostalim vinom. Malce pokuhamo in vmešamo zelje z marinado vred.
4
Kuhamo na majhni temperaturi 15 do 20 minut. Začinimo s soljo in poprom ter vmešamo brusnice.
Oceni