Cvetačni tandoori steaki
Sestavine
- 1 srednje velika cvetača
- 1 lonček jogurta (35 %)
- 2 žlički tandoori začimbe (ali mešanice curryja)
- 1 žlička kurkume
- 1 žlička mlete rdeče paprike
- sol, poper
- 50 ml oljčnega olja
- 100 g chorizo klobase
- 50 g datljev
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- domača majoneza
- šopek svežega koriandra

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut (+ 2 uri za mariniranje)
Postopek
1
Cvetgačo skupaj s steblom narežemo na 1 cm debele rezine. Nadrobljene manjše kose uporabimo naslednji dan za zelenjavno juho. Zmešamo jogurt in vse začimbe, solimo in popramo ter z njim premažemo narezano cvetačo. Pustimo stati 2 uri.
2
Chorizo klobaso in datlje narežemo na majhne kocke. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in klobaso hrustljavo opečemo. Potresemo s peteršiljem in narezanimi datlji ter odstavimo s štedilnika. V domačo majonezo zamešamo sesekljani koriander.
3
Žar segrejemo do srednje temperature. Cvetačne steake premažemo s preostalim oljem in pečemo na rešetki 20 do 25 minut. Postrežemo jo z obema omakama
Oceni