Rezanci s paradižniki, kozicami in porom
Sestavine
- 1 majhen por (70 g)
- 1 strok česna
- 4 žlice olivnega olja
- 50 ml suhega belega vina
- 100 ml zelenjavne juhe
- 1 majhna konzerva paradižnikove pulpe (210 g)
- 1 žlica azijske ribje omake
- 250 g svežih rezancev (tagliolini)
- 200 g kozic v lupini
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- črni poper
- kajenski poper
- 125 g burrate (ali bivolje mocarele)

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
- Priporočeno vino: Ravan, zeleni sauvignon, 2012, Kabaj, Goriška Brda
Por narežemo na drobne kocke, olupljeni česen pa drobno sesekljamo. Kozice olupimo in narežemo na 1 cm velike kose.
V večji kozici segrejemo olje, vanj stresemo narezani por in česen ter ju stekleno opražimo. Zvišamo temperaturo, dolijemo vino in ga malce pokuhamo. Dodamo paradižnikovo pulpo in juho, začinimo z ribjo omako, črnim in kajenskim poprom ter kuhamo na majhni temperaturi 10 minut.
V večjem loncu segrejemo vodo, solimo in vanjo stresemo rezance. Kuhamo jih po navodilu na embalaži oz. 3 minute. V omako zamešamo narezane kozice in pustimo vreti še 2 minuti.
Odcejene rezance in peteršil zamešamo v omako in naložimo na ogreta krožnika. V sredino položimo polovico burrate in takoj ponudimo.