Ribja juha
Sestavine
- 300 g ostankov filirane ribe (kosti, koža, glava)
- 3 majhni korenčki
- 50 g peteršiljeve korenine
- 1 paradižnik
- 1 majhna čebula
- 1 strok česna
- 1 lovorov list
- 4 pimentova zrna
- 8 zrn črnega popra
- sol
- 2 brancinova fileja
- 50 g dolgorznatega riža
- 1 žlica sesekljanega peteršilja

Postopek
1
Olupljeno korenje in peteršilj je narezal na kocke. Čebulo je prerezal na polovico, paradižnik je narezal na četrtine. Česen je olupil.
2
V lonec je stresel vso zelenjavo, ribje ostanke, piment, poper, lovor ter dolil toliko vode, da je bilo vse pokrito, in rahlo solil. Počasi je vse skupaj zavrel, pokril in kuhal na majhni temperaturi 40 minut.
3
Medtem je skuhal riž po navodilu na embalaži in kuhanega stresel na cedilo. Ribja fileja je narezal na manjše kose. Po koncu kuhanja je juho precedil, jo ponovno segrel, vanjo stresel narezano ribo in kuhani riž ter kuhal na majhni temperaturi 1 minuto. Pred serviranjem je juho potresel s peteršiljem.
Oceni