Sestavine

  • 300 g ostankov filirane ribe (kosti, koža, glava)
  • 3 majhni korenčki
  • 50 g peteršiljeve korenine
  • 1 paradižnik
  • 1 majhna čebula
  • 1 strok česna
  • 1 lovorov list
  • 4 pimentova zrna
  • 8 zrn črnega popra
  • sol
  • 2 brancinova fileja
  • 50 g dolgorznatega riža
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Uvod

Najboljše pri jedeh iz surovih (svežih!) rib (tatar, karpačo, sashimi, ceviche) je - ribja juha! Zato nič hudega, če pri filiranju ostane kaj mesa še na kosteh, saj bo hudo le, če iz vseh teh kosti in glave ne boste skuhali juhe. Goveja se lahko skrije!

Ker gre za nenasičene maščobe in je boljši od tablet sveži vir omega-3 maščobnih kislin, za dobro ribjo juho uporabimo tudi ribjo kožo. Juha bo tako polna majhnih očes, ki se bodo zdravo svetile!...

  • Kategorija: On zanjo
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 50 minut
 
Postopek
1

Olupljeno korenje in peteršilj je narezal na kocke. Čebulo je prerezal na polovico, paradižnik je narezal na četrtine. Česen je olupil.

2

V lonec je stresel vso zelenjavo, ribje ostanke, piment, poper, lovor ter dolil toliko vode, da je bilo vse pokrito, in rahlo solil. Počasi je vse skupaj zavrel, pokril in kuhal na majhni temperaturi 40 minut.

3

Medtem je skuhal riž po navodilu na embalaži in kuhanega stresel na cedilo. Ribja fileja je narezal na manjše kose. Po koncu kuhanja je juho precedil, jo ponovno segrel, vanjo stresel narezano ribo in kuhani riž ter kuhal na majhni temperaturi 1 minuto. Pred serviranjem je juho potresel s peteršiljem.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)