Rizibizi
Sestavine
- 350 g riža za rižoto
- 75 g pancete
- 2 stroka česna
- 1 velika šalotka ali 2 mladi čebuli
- 5 žlic masla
- 50 ml suhega belega vina
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 250 g svežega ali zamrznjenega graha
- 4 žlice anribanega parmezana
- sol poper
- sveži peteršilj ali meta

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 645 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Postopek
1
Panceto narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen drobno sesekljamo. V nizkem loncu segrejemo 2 žlici masla, dodamo panceto, čebulo in česen ter pražimo na srednji vročini, da čebula postekleni.
2
Dodamo riž, praimo 1 minuto in dolijemo vino. Malce ga pokuhamo in dolijemo zajemalko juhe. Riž kuhamo na majhni vročini med mešanjem in dolivanjem juhe 7 minut.
3
Nato v riž zamešamo grah in kuhamo še 15 minut med dolivanjem juhe in mešanjem. Na koncu v rižoto zamešamo parmezan, preostalo maslo in po želji sesekljana zelišča, začinimo s sveže mletim poprom in pokrijemo. Rižoto pustimo stati nekaj minut, nato jo serviramo s sveže naribanim parmezanom.
Oceni