Rižota s črnimi tartufi
Sestavine
- 125 g riža za rižoto (arborio, carnaroli)
- 1 majhna šalotka
- 50 ml belega vina
- 2 žlici olivnega olja
- zelenjavna juha za zalivanje
- 50 g svežih črnih tartufov
- 2 žlici parmezana
- 4 žlice masla

Uvod
- Kategorija: Jesen, On zanjo
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
- Priporočeno vino: Rebula 2010, Grace
Postopek
1
Na olju je stekleno opražil drobno sesekljano šalotko, dodal riž, ga popražil in zalil z vinom. Vino je malce povrel, nato dolil nekaj zajemalk vroče juhe in med stalnim mešanjem ter dolivanjem juhe na srednji temperaturi skuhal riž na zob (al dente).
2
Medtem je polovico tartufa nahobljal, polovico pa drobno narezal. V kozici je segrel maslo, dodal narezane tartufe in jih pražil 30 sekund. V rižoto je zamešal parmezan in maslo s tartufi. Rižoto je naložil v ogreta krožnika in po vrhu potresel z nahobljanimi tartufi.
Oceni