Romanesco z rdečo čebulo in sušenimi paradižniki
Sestavine
- 450 g romanesco cvetače
- 1 velik strok česna
- 2 vejici rožmarina
- 5 žlic olivnega olja
- sol in poper
- 1 rdeča čebula (80 g)
- 4 sušeni paradižniki v olju
- 2 žlici majhnih oliv
- 4 žlice staranega balzamičnega kisa
- solni cvet
Postopek
1
Romanesco razdelimo na cvetke in jih narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in narežemo na tanke krhlje. Paradižnike narežemo na trakove.
2
V ponvi segrejemo olje, dodamo narezani romanesco in rožmarin ter med mešanjem pražimo nekaj minut. Vmešamo na tanke rezine narezani olupljeni česen in čebulo, začinimo s soljo in poprom ter pražimo toliko časa, da se romanesco zmehča, a še vedno ostane čvrst (al dente).
3
Vmešamo paradižnike, olive, balzamični kis in 2 žlici vode ter pražimo še 1 minuto. Pred seviranjem po želji pokapljamo z olivnim oljem in potresemo s solnim cvetom.
Oceni