Rožmarinova krema in kompot iz jagodičevja
Sestavine
- 500 ml sladke smetane
- 2 žlici sladkorja
- 4 vejice rožmarina
- 2 lista želatine
- 2 žlici amaretto likerja
- 300 g mešanega jagodičevja (robide, borovnice, maline)
- 200 ml ribezovega soka
- 60 g želirnega sladkorja 3:1
- 70 g amaretti piškotov

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ 3 ure za hlajenje)
Postopek
1
Smetano zavremo s sladkorjem in grobo sesekljanimi lističi rožmarina. Odstavimo s štedilnika in pustimo stati 15 minut.
2
Želatino namočimo v mrzli vodi. Smetano precedimo. V majhni kozici segrejemo amaretto liker, dodamo ožeto želatino, jo raztopimo in vmešamo v smetano. Napolnimo servirne posodice in jih postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure (ali preko noči).
3
Za kompot zavremo sok in želirni sladkor ter pustimo vreti 5 minut. Odstavimo s štedilnika in vmešamo borovnice ter robide. Pustimo ohladiti.
4
Pred serviranjem kremo prelijemo s kompotom, okrasimo z malinami in potresemo z dzrobljenimi amaretti piškoti.
Oceni