Sestavine

  • 500 ml sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja
  • 4 vejice rožmarina
  • 2 lista želatine
  • 2 žlici amaretto likerja
  • 300 g mešanega jagodičevja (robide, borovnice, maline)
  • 200 ml ribezovega soka
  • 60 g želirnega sladkorja 3:1
  • 70 g amaretti piškotov

Uvod

Ne, to ni panakota, čeprav ji je malo res podobna. A zato je krema, ker se prav nič ne trese in sploh nima okusa po smetani. Ker je kosilo morsko, je takšna, rožmarinova, tudi sladica. Ker pa smo doma, so na vrtu že zrele maline, na tržnici ponujajo robide, ob cesti pa borovnice. Lahkotno-sladek konec poletnega kosila na domačem vrtu, ki si ga tudi poletna nevihta ne bo upala zmotiti.

Tukaj je predlog celotnega menija....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut (+ 3 ure za hlajenje)
 
Postopek
1

Smetano zavremo s sladkorjem in grobo sesekljanimi lističi rožmarina. Odstavimo s štedilnika in pustimo stati 15 minut.

2

Želatino namočimo v mrzli vodi. Smetano precedimo. V majhni kozici segrejemo amaretto liker, dodamo ožeto želatino, jo raztopimo in vmešamo v smetano. Napolnimo servirne posodice in jih postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure (ali preko noči).

3

Za kompot zavremo sok in želirni sladkor ter pustimo vreti 5 minut. Odstavimo s štedilnika in vmešamo borovnice ter robide. Pustimo ohladiti.

4

Pred serviranjem kremo prelijemo s kompotom, okrasimo z malinami in potresemo z dzrobljenimi amaretti piškoti.

Oceni