Rumeni gazpacho z rakci
Sestavine
- 2 rumeni papriki
- 1 rdeči feferon
- 200 g kumaric
- 400 g rumenega paradižnika
- 100 ml mineralne vode
- 1 1/2 žličke solnega cveta
- sladkor
- 5 žlic oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 150 g majhnih kozic
- dimljena rdeča paprika v prahu
- sol
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 295 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut (+ čas za hlajenje)
Papriki očistimo in narežemo na večje kocke. Feferon narežemo na trakove. Kumaro olupimo, olupke prečno narežemo na zelo tanke trakove in shranimo do serviranja. Olupljeno kumaro grobo narežemo. Paradižnike razrežemo na 4 dele.
V blender stresemo narezano papriko, kumaro, feferon, paradižnike, dolijemo mineralno vodo in dodamo še sol, ščepec sladkorja, 3 žlice oljčnega olja in kis. Vse skupaj gladko zmiksamo in pretlačimo skozi cedilo. Gazpacho postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur.
Pred serviranjem v majhni ponvi segrejemo preostalo olje, vanj stresemo osušene kozice in jih pražimo 1 minuto. Začinimo jih s soljo in dimljeno papriko. V krožnike naložimo ohlajeni gazpacho ter potresemo s kozicami in narezano kumarično lupino.