Rumeni gazpacho aperitiv
Sestavine
- 150 g kumar
- 150 g rumene ali oranžne paprike
- 650 g zrelih rumenih paradižnikov
- 1 sesekljana šalotka
- 1 sesekljan strok česna
- 2 žlici staranega vinskega kisa
- 1 žlička soli
- koper
- solni cvet
Uvod
- Kategorija: On zanjo, Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut (+ čas za hlajenje)
- Priporočeno vino: penina Ana, rose, Šturm
Postopek
1
Kumaro je olupil, odstranil semenje in narezal na kocke. Papriko je očistil in drobno narezal. Na manjše kose je narezal tudi paradižnik. V posodi je zmešal kumare, papriko, paradižnik, šalotko, česen, kis in sol ter pustil stati 30 minut.
2
Nato je vse skupaj stresel v blender, dolil 150 ml vode in gladko zmiskal. Juho je precedil in postavil v hladilnik za najmanj 1 uro. Ohlajeni gazpacho je nalil v kozarce, okrasil s koprom in po vrhu potresel s solnim cvetom.
Oceni