Sestavine

  • 80 g mehkega masla
  • 80 g sladkorja
  • sol
  • 1 žlička naribane bio limonine lupine
  • 2 jajci
  • 25 g mletih mandljev
  • 75 g moke
  • 1 žlica kakava
  • 70 ml ruma
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 25 g sesekljanih pistacij

Uvod

Dilema je težka: jih obesiti na smrečico ali takoj pojesti?! Priporočamo oboje, specite jih dovolj, da bodo za takoj in za smrečico. Z njimi boste tako lahko začeli tudi novo leto, ko boste pospravili okraske z jelke....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 50 kosov
  • Hranilna vrednost: 45 kcal/kos
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 55 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 180 stopinj (160 stopinj z ventilatorjem). Maslo, sladkor, ščepec soli in limonovo lupino penasto stepemo v mešalniku ter dodamo eno jajce za drugim. V masleno kremo z metlico zamešamo mandlje, moko in kakav.

2

Testo s pomočjo palete enakomerno premažemo 1 cm debelo po papirju za peko, s katerim smo prekrili srednje velik pekač. Postavimo ga v sredino pečice za 12 do 14 minut. Pekač vzammeo iz pečice in testo še vroče pokapljamo s 70 ml ruma.

3

Sladkor v prahu presejemo in s preostalim rumom zmešamo v gosto sladkorno glazuro. Rum dodajamo po žlicah in pazimo, da glazura ni preredka. Z glazuro enakomerno premažemo testo in potresemo s pistacijami.

4

Z modelčkom za polmesece ali z okroglim kovinskim obročem (premer 4,5 cm) izrežemo polmesece in pustimo, da se glazura popolnoma posuši. Shranimo jih v neprodušni plastični posodi (rok trajanja 2 tedna)

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)