Rumovi polmeseci
Sestavine
- 80 g mehkega masla
- 80 g sladkorja
- sol
- 1 žlička naribane bio limonine lupine
- 2 jajci
- 25 g mletih mandljev
- 75 g moke
- 1 žlica kakava
- 70 ml ruma
- 125 g sladkorja v prahu
- 25 g sesekljanih pistacij
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 50 kosov
- Hranilna vrednost: 45 kcal/kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 55 minut
Pečico segrejemo na 180 stopinj (160 stopinj z ventilatorjem). Maslo, sladkor, ščepec soli in limonovo lupino penasto stepemo v mešalniku ter dodamo eno jajce za drugim. V masleno kremo z metlico zamešamo mandlje, moko in kakav.
Testo s pomočjo palete enakomerno premažemo 1 cm debelo po papirju za peko, s katerim smo prekrili srednje velik pekač. Postavimo ga v sredino pečice za 12 do 14 minut. Pekač vzammeo iz pečice in testo še vroče pokapljamo s 70 ml ruma.
Sladkor v prahu presejemo in s preostalim rumom zmešamo v gosto sladkorno glazuro. Rum dodajamo po žlicah in pazimo, da glazura ni preredka. Z glazuro enakomerno premažemo testo in potresemo s pistacijami.
Z modelčkom za polmesece ali z okroglim kovinskim obročem (premer 4,5 cm) izrežemo polmesece in pustimo, da se glazura popolnoma posuši. Shranimo jih v neprodušni plastični posodi (rok trajanja 2 tedna)