Sadni mineštrone in sorbet pasijonke
Sestavine
- 100 g akacijevega medu
- 2 pomaranči
- 1 limeta
- 1 strok vanilije
- 2 vejci mete
- 4 vejice bazilike
- 2 nageljnovi žbici (klinčki)
- 10 zrn koriandra
- 10 zrn črnega popra
- 1/2 zrele melone
- 1/2 manga
- 1 velika breskev
- 100 g jagod
- 25 g sladkorja v prahu
- 25 g moke
- 50 g jedilnega škroba
- 2 beljaka
- olje za cvrenje
- pasijonkin sorbet
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut (+ 1 ura za hlajenje)
Za preliv zavremo med, pomarančni sok, limetin sok, polovico izpraskanega vanilijevega stroka, natrgane liste bazilike in mete, v možnarju zdrobljeni koriander in črni poper ter nageljnovi žbici. Kuhamo 5 minut, nato tako pripravljeno medeno omako malce ohladimo.
Medtem melono, mango, breskev in jagode narežemo na zelo drobne kocke. Medeno omako precedimo in zmešamo z narezanim sadjem. Postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro.
Za vanilijeve hrustljavčke gladko razmešamo sladkor v prahu, moko, škrob, beljaka in izpraskano sredico vanilije. Z maso napolnimo dresirno vrečko in spodaj odrežemo zelo majhno luknjo.
V majhni kozici segrejemo olje in po porcijah nabrizgamo testo v olje ter zlato rjavo ocvremo. Pečene hrustavčke polagamo na kuhinjski papir.
V kozarce naložimo sadni mineštrone, nanj položimo v kroglo oblikovan pasijonkin sorbet in vanilijev hrustavček. Potresemo ga s sladkorjem v prahu in takoj serviramo.