Šampinjoni z marsalo na špinači
Sestavine
- 500 g baby špinače
- 350 g rjavih šampinjonov
- 6 žlic oljčnega olja
- 3 stroki česna
- sol, poper
- muškatni orešček
- 75 ml marsale (italijansko sladko vino)

Postopek
1
Špinačo očistimo in blanširamo v vreli soljeni vodi 1 minuto. Stresemo jo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in pustimo odcediti.
2
Šampinjone narežemo na rezine. V veliki ponvi segrejemo 3 žlice olja in narezane šampinjone pražimo 5 do 7 minut do zlato rjave barve. Dolijemo marsalo, zavremo, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter ponev odstavimo s štedilnika.
3
Olupljeni česen narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo preostalo olje in česen rahlo opražimo. Dodamo dobro ožeto špinačo in dušimo na majhni vročini 3 minute. Začinimo jo s soljo, poprom in sveže mletim muškatnim oreščkom. Špinačo preložimo v servirno posodo in potresemo s šampinjoni.
Oceni