Sestavine

  • 500 g baby špinače
  • 350 g rjavih šampinjonov
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • sol, poper
  • muškatni orešček
  • 75 ml marsale (italijansko sladko vino)

Uvod

Šampinjoni, praženi z marsalo, in potreseni čez dušeno špinačo, so hitra priloga, ki je vedno dobrodošla, ko preveč mesa potrebuje vsaj malo popestritve. Nam so popestrili govejo pečenko brasato (s srebrnimi čebulicami in gnudi), vi pa jim boste zagotovo našli še več priložnosti. Ni zanemarljivo, da so (rjavi) šampinjoni in (mlada) špinača na voljo (skoraj) vse leto....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Špinačo očistimo in blanširamo v vreli soljeni vodi 1 minuto. Stresemo jo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in pustimo odcediti.

2

Šampinjone narežemo na rezine. V veliki ponvi segrejemo 3 žlice olja in narezane šampinjone pražimo 5 do 7 minut do zlato rjave barve. Dolijemo marsalo, zavremo, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter ponev odstavimo s štedilnika.

3

Olupljeni česen narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo preostalo olje in česen rahlo opražimo. Dodamo dobro ožeto špinačo in dušimo na majhni vročini 3 minute. Začinimo jo s soljo, poprom in sveže mletim muškatnim oreščkom. Špinačo preložimo v servirno posodo in potresemo s šampinjoni.

Oceni