Sardele s krompirjem v pečici
Sestavine
- 400 g očiščenih sardel (brez kosti in glave)
- 500 g manjšega krompirja
- 3 stroki česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- oljčno olje
- solni cvet
- 2 do 3 žlice drobtin

Uvod
- Kategorija: On zanjo, Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 15 minut
- Priporočeno vino: Rebula 2018, Ščurek
Postopek
1
Pečico je segrel na 200 stopinj. Krompir je olupil in narezal po dolgem na 5 mm debele rezine. Sardele je dobro osušil. Olupljeni česen je drobno sesekljal. Model za pečenje je namastil z oljčnim oljem.
2
Vanj je naložil plast krompirja, krepko solil in popral, pokapljal z oljem ter potresel s česnom in peteršiljem. Na krompir je naložil sardele, jih pokapljal z oljem in prekril s preostalim krompirjem. Začinil ga je s soljo in poprom, potresel z drobtinami, izdatno pokapljal z oljem in postavil v pečico za 45 minut.
Oceni