Sendvič z arašidovim maslom in kumaro
Sestavine
- 4 rezine rženega kruha
- 3 žlice arašidovega masla
- 2 majhna avokada
- 2 kumari
- 3 žlice limonovega soka
- sol
- kajenski poper
- zdrobljeni posušeni rdeči čili
- oljčno olje z limono
- črni poper

Uvod
- Kategorija: On zanjo, Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
- Priporočeno vino: penina Medot 48, brut
Postopek
1
Kumari je zelo tanko nahobljal na 16 rezin, preostanek kumar je shranil za omako. Rezine je pokapljal z dvema žlicama limonovega soka ter začinil s soljo in poprom. Previdno je premešal.
2
Avokada je prerezal na polovico, odstranil peški in s pomočjo žličke izdolbel mehko sredico. Avokado je pretlačil z vilico, vmešal preostali limonov sok in rahlo solil.
3
Rezine rženega kruha je opekel v pekaču za toast in jih premazal z arašidovim maslom. Nanj je naložil pretlačeni avokado in na vrh vsakega kosa položil 4 zvite rezine marinirane kumare. Pokapljal je z oljčnim oljem in potresel s čilijevimi kosmiči.
Oceni