Sestavine

  • 4 glave siljenega radiča (ali treviškega radiča)
  • 50 g parmezana v kosu
  • 2 jajci
  • 2 do 3 žlice oljčnega olja
  • sok 1/2 limone
  • sol
  • sveže mleti črni poper

Uvod

Potrpežljivost, ki je nagrajena. Vsak list radiča je potrebno najprej po dolgem narezati na tanke trakove, in potem počez na drobne kocke. Razlika, ki se okusi. Drobne kocke, in ne trakovi, so potrebne, da z veliko parmezana in malo tekočine nastane kašasta jed, ki ni solata, ker je lahko predjed, da se lažje zdrži do mesa, ali večerja, da ni potrebno narezati klobas. Ravno ta ”mesenost” je namreč njena odlika, da so zadovoljni oboji, mesni in brezmesni....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 15 minut
 
Postopek
1

Radič umijemo in nekaj listov shranimo. Ostale narežemo naprej na tanke trakove, le-te pa na majhne kocke. Četrtino parmezana nahobljamo, preostalega pa naribamo. Jajci položimo v mrzlo vodo, zavremo in kuhamo 10 minut.

2

Narezani radič rahlo solimo, prelijemo z lojem in limonovim sokom, potresemo z naribanim parmezanom in vse skupaj temeljito premešamo. Jajci olupimo in narežemo na četrtine. Na krožnika naložimo marinirani radič ter obložimo z narezanimi jajci in potresemo z nahobljanim parmezanom.

Oceni