Siljeni radič s parmezanom
Sestavine
- 4 glave siljenega radiča (ali treviškega radiča)
- 50 g parmezana v kosu
- 2 jajci
- 2 do 3 žlice oljčnega olja
- sok 1/2 limone
- sol
- sveže mleti črni poper
Postopek
1
Radič umijemo in nekaj listov shranimo. Ostale narežemo naprej na tanke trakove, le-te pa na majhne kocke. Četrtino parmezana nahobljamo, preostalega pa naribamo. Jajci položimo v mrzlo vodo, zavremo in kuhamo 10 minut.
2
Narezani radič rahlo solimo, prelijemo z lojem in limonovim sokom, potresemo z naribanim parmezanom in vse skupaj temeljito premešamo. Jajci olupimo in narežemo na četrtine. Na krožnika naložimo marinirani radič ter obložimo z narezanimi jajci in potresemo z nahobljanim parmezanom.
Oceni