Široki rezanci s paprika pestom
Sestavine
- 70 g indijskih oreščkov
- 300 g paprike (rdeča, zelena, rumena)
- 1 strok česna
- 5 vejic peteršilja
- 70 g manchego sira (trdi ovčji sir)
- 150 do 200 ml oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- sol, črni poper
- 500 g svežih širokih rezancev
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 485 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Malvazija 2012, Gordia
Postopek
1
Indijske oreščke opražimo v ponvi brez maščobe in ohladimo. Papriko očistimo in narežemo na kocke. Olupljeni česen in peteršilj grobo sesekljamo.
2
Vse pripravljene sestavine zmeljemo v blenderju v grobo pasto. Vmešamo naribani sir, oljčno olje in limonov sok. Pesto začinimo s soljo in poprom.
3
Rezance skuhamo al dente v vreli slani vodi, jih odcedimo in pri tem shranimo majhno skodelico vode od kuhanja. Stresemo jih nazaj v lonec, dodamo pesto po okusu in vodo, dobro premešamo ter takoj serviramo.
Oceni