Sestavine

  • 70 g indijskih oreščkov
  • 300 g paprike (rdeča, zelena, rumena)
  • 1 strok česna
  • 5 vejic peteršilja
  • 70 g manchego sira (trdi ovčji sir)
  • 150 do 200 ml oljčnega olja
  • 1 žlica limonovega soka
  • sol, črni poper
  • 500 g svežih širokih rezancev

Uvod

Nič nimamo proti pestu iz bučnic (bučnih semen), le da se nam ne zdi prav, da bi si s takšnimi bližnjicami pomagali tudi poleti. Čeprav priznamo, da je všečno, ko tudi pri testeninah hrusta med zobmi.

Zato je ta omaka podobna, a vseeno čisto drugačna. Ker je poletje, je glavna paprika, in da niso bučnice, so indijski oreščki. Pesta naredite več, saj bo v hladilniku počakal do drugega tedna in nove priložnosti....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 485 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
  • Priporočeno vino: Malvazija 2012, Gordia
 
Postopek
1

Indijske oreščke opražimo v ponvi brez maščobe in ohladimo. Papriko očistimo in narežemo na kocke. Olupljeni česen in peteršilj grobo sesekljamo.

2

Vse pripravljene sestavine zmeljemo v blenderju v grobo pasto. Vmešamo naribani sir, oljčno olje in limonov sok. Pesto začinimo s soljo in poprom.

3

Rezance skuhamo al dente v vreli slani vodi, jih odcedimo in pri tem shranimo majhno skodelico vode od kuhanja. Stresemo jih nazaj v lonec, dodamo pesto po okusu in vodo, dobro premešamo ter takoj serviramo.

Oceni