Široki rezanci z botargo
Sestavine
- 250 do 300 g svežih širokih rezancev
- sol
- 5 žlic oljčnega olja
- 1 strok česna
- 30 g panko drobtin
- Piment d'Espelette ali kajenski poper
- 40 g botarge (soljene in posušene ribje ikre)

Postopek
1
V manjši ponvi segrejemo 2 žlici olja in panko drobtine zlato rjavo opražimo. Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Botargo fino naribamo.
2
V velikem loncu zavremo soljeno vodo, rezance skuhamo na zob (al dente) in jih odcedimo. Pri tem shranimo 50 ml vode od kuhanja.
3
V ponvi segrejemo preostalo olje in narezani česen stekleno opražimo. Dolijemo vodo od kuhanja, dodamo široke rezance in vse skupaj temeljito premešamo. Potresemo s polovico naribane botarge, rahlo začinimo s francoskim čilijem ali kajenskim poprom in previdno premešamo. Rezance stresemo v ogreta krožnika ter potresemo s preostalo botargo in hrustljavimi panko drobtinami.
Oceni