Sestavine

  • 75 g goude
  • 30 g naribanega parmezana
  • 1 žlica drobno sesekljanih nori alg
  • 1 žlica sezama

Uvod

Ker se družba vedno dolgo zbira, točnih ni potrebno kaznovati s čakanjem. Aperitiv hitro razveže pogovor med prijatelji, da so spet vsi na tekočem o dogodkih od zadnjega srečanja. Kaj, toliko časa je že minilo? Da ne bi med čakanjem nazdravljali na prazen želodec, majhen prigrizek še ni uradni začetek, temveč le dober izgovor, da bo zamudnikom žal, kaj so zamudili. Dober tek in dobrodošli!...

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 12 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 15 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. Sir drobno naribamo. Sezam opražimo v ponvi brez maščobe. V skledi zmešamo naribani sir, parmezan, nori alge in sezam.

2

S pomočjo žlice sir v obliki krogov naložimo na pekač in pečemo v sredini pečice 10 minut. Krekerje pustimo rahlo ohladiti na pekaču, da se strdijo. Nato jih skupaj s papirjem preložimo na rešetko in popolnoma ohladimo. Krekerje serviramo še isti dan, saj se naslednji dan že malce zmehčajo.

Oceni