Sirovi vaflji s pikantno smetano
Sestavine
- 180 g pšenične moke
- 120 g koruzne moke
- 2 žlički pecilneg praška
- 1/2 žličke soli
- 2 jajci
- 225 ml mleka
- 200 g polnomastnega jogurta
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 mladi čebulo
- 150 g pikantega sira (tolminc, starana gouda, grojer)
- repično ali arašidovo olje
- 1 lonček creme fraiche (opcija je skuta)
- 2 žlici harissa paste
Obe vrsti moke in pecilni prašek zmešamo, presejemo v veliko skledo in dodamo sol. Jajci ločimo. Mlado čebulo fino narežemo. Sir naribamo. Beljaka stepemo v trdi sneg.
Penasto umešamo rumenjaka, mleko, jogurt in oljčno olje ter vmešamo moko. Nato v maso previdno zamešamo mlado čebulo, sir in sneg beljakov.
Aparat za vaflje dobro segrejemo in ga rahlo namastimo z oljem. Vanj porazdelimo malo testa in vaflje pečemo 5 minut oz. do zlato rjave barve. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vsega testa.
Creme fraiche ali skuto zmešamo s harissa pasto in rahlo solimo. Sirove vaflje ponudimo kot prigrizek s pikantno smetano ali jih uporabimo za kosilo kot prilogo pečeni zelenjavi ali za zajtrk kot prilogo pečenim jajcem na oko.