Škampovi ražnjiči in marinirani beluši
Sestavine
- 12 velikih škampov
- oljčno olje
- 70 g masla
- 1/2 šopka peteršilja
- 6 debelih belih belušev
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa s pasijonko
- sol, poper

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 450 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Škampe olupimo, da ostane samo konec repa. 12 lesenih palčk za ražnjiče namakamo v mrzli vodi 30 minut. Peteršilj drobno sesekljamo.
Beluše olupimo, po dolžini narežemo na 1 milimeter tanke rezine in jih naložimo na servirne krožnike. Tri žlice oljčnega olja, balzamični kis, sol in sveže mleti poper zmešamo v marinado.
Škampove repke nabodemo na palčke, jih pokapljamo z oljčnim oljem ter solimo in popramo. V majhni kozici segrejemo maslo do svetlo rjave barve in vmešamo peteršilj. Škampove ražnjiče pečemo na vročem žaru 1 do 2 minuti, vmes jih obrnemo.
Beluše pokapljamo z marinado, na sredino naložimo škampove repke (po 3 na porcijo), jih prelijemo s peteršiljevim maslom in takoj serviramo.