Sestavine

  • 250 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • ½ žličke pomarančne lupinice
  • ½ žličke kardamoma v prahu
  • 80 do 100 g posušenih brusnic
  • 125 g masla
  • sol
  • 70 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 250 g skute
  • 2 jajci
  • 6 žlic sladke smetane
  • maščoba za pekač
  • sladkor v prahu

Uvod

Še ena od tistih, zaradi česar nas trgovci nimajo radi. Če pa jim kvarimo posel. Ker jim ”kvarimo” kupce. Ko vam svetujemo, da je tisto, kar vsi in povsod ponujajo, vseeno najboljše, ko spečete sami. Tudi mafine, seveda, saj ravno zato ste zadnjič kupili pekač zanje in čeprav se ga da uporabiti za marsikaj, med drugim celo za poširana jajca, je vseeno namenjen predvsem majhnim kolačkom, ki jih ni potrebno pojesti takoj, saj bodo dobri še jutri. Kaj moremo, če pa so ti res boljši od kupljenih....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 12 kosov
  • Hranilna vrednost: 260 kcal/kos
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za muffine dobro namastimo z maslom. Zmešamo moko, pecilni prašek, pomarančno lupino in kardamom.

2

Maslo stopimo v kozici na majhni temperaturi. Z mešalnikom gladko razmešamo skuto, sladkor, vanilijev sladkor, stopljeno maslo in ščepec soli. Vmešamo jajci in na koncu še moko z začimbami ter sladko smetano.

3

S testom napolnimo vdolbine v pekaču in v vsak kupček testa potisnemo pet brusnic. Pečemo v sredini pečice 25 minut. Muffine stresemo iz pekača na rešetko in jih malce ohladimo. Ponudimo jih še mlačne in potresene s sladkorjem v prahu.

Oceni