Sladki krompir in čičerkin kari
Sestavine
- 4 sladki krompirji (a ca. 300 g)
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 majhni šalotki
- 30 g svežega ingverja
- 1 strok rdečega čilija
- 1 žlica masla
- 1/2 žličke začimbne mešanice Ras el Hanout
- 1/2 žličke kumine v zrnu
- 1/4 žličke mletega pimenta
- 1/2 žličke kurkume
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 1 konzerva olupljenih paradižnikov (800 g)
- 1 konzerva čičerke (800 g)
- sol, poper
- sveži koriander

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 627 kcal/ osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Krompir dobro umijemo, obrišemo do suhega in ga po dolgem prerežemo na polovico. Vse polovice pokapljamo s 4 žlicami olja, jih zavijemo v alu folijo in pečemo na drugi rešetki od spodaj 25 minut. Nato rešetko prestavimo v sredino in pečemo še 20 minut.
Medtem olupljeni šalotki drobno sesekljamo. Ingver olupimo in narežemo na drobne kocke. Čiliju odstranimo semena in ga narežemo na tanke trakove.
V širšem loncu segrejemo preostalo olje in maslo, dodamo šalotko in ingver ter stekleno opražimo na srednji temperaturi. Dodamo vse začimbe, narezani čili in sladkor. Pražimo 30 sekund, dodamo paradižnike, jih s kuhalnico pretlačimo in dolijemo 150 ml vode.
Zavremo, začinimo s soljo in poprom ter kuhamo na majhni temperaturi 20 minut. Čičerko stresemo na cedilo, oplaknemo z mrzlo vodo in stresemo v lonec po 10 minutah kuhanja. Koriander grobo sesekljamo. Na vsak krožnik položimo dve polovici krompirja in prelijemo s čičerkinim karijem.