Sladki krompir in hrustljava čičerika
Sestavine
- 600 g sladkega krompirja
- 250 g korenja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 4 žlice olivnega olja
- 3 žličke karija v prahu
- 50 ml pomarančnega soka
- 1200 ml zelenjavne juhe
- 2 žlici creme fraiche
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 majhna konzerva čičerika
- 1 žlica olja
- sol
- 100 g rdeče pese
- 6 g ingverja
- sveže mleti črni poper
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 464 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Čičeriko stresemo na cedilo, jo zelo dobro oplaknemo pod mrzlo vodo in temeljito odcedimo. V skodeli zmešamo čičeriko, 1 žlico olivnega olja, 1 žličko karija in solimo. Stresemo jo na peki papir na pekač in postavimo v pečico na drugo rešetko od spodaj za 35 minut. Pečeno čičeriko ohladimo.
Korenje in sladki krompir olupimo, narežemo na 1 cm velike kocke in jih pražimo v širokem loncu na 3 žlicah olivnega olja 8 minut.
Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljamo, dodamo zelenjavi v loncu in stekleno opražimo. Potresemo s karijem, malce popražimo ter dolijemo pomarančni sok in zelenjavno juho. Pokrito kuhamo na majhni temperaturi 15 minut.
Medtem olupljeno rdečo peso narežemo na 1 mm tanke rezine in le-te nato na zelo tanke trakove. Ingver olupimo in narežemo na majhne kocke. Narezano rdečo peso, ingver, 1 žlico pomarančnega soka in 1 žlico olja gnetemo z rokami 1 minuto, da se rahlo zmehča (ne pozabimo na rokavice).
Juho in creme fraiche gladko zmiksamo v blenderju. Začinimo jo s kisom, soljo in poprom. V vroče krožnike nalijemo juho in potresemo s hrustljavo čičeriko in relišem rdeče pese.