Sladki krompir, avokado, bučno olje
Sestavine
- 700 g sladkega krompirja
- 5 žlic olivnega olja
- 1 večja rdeča paprika
- 4 mlade čebule
- 3 žlice bučnih semen
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 majhna avokada (sorta Haas)
- 250 g bivolje mocarele
- 4 žlice bučnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- kajenski poper
- sol, sveže mleti poper

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 565 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
- Priporočeno vino: Sivi pinot 2014, Verus
Sladki krompir olupimo in povprek narežemo na 1 cm debele rezine. V veliki ponvi segrejemo 3 žlice olja, vanj položimo narezani sladki krompir in ga pražimo na obeh straneh na srednji vročini 15 minut. Na koncu začinimo s soljo in kajenskim poprom.
Papriko očistimo in narežemo na drobne kocke (5 mm). Mlado čebulo narežemo na kolobarje. V manjši ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo narezano papriko in mlado čebulo ter pražimo na srednji vročini 5 minut. Solimo in popramo.
Mocarelo osušimo in narežemo na rezine. Zmešamo marinado iz bučnega olja, balzamičnega kisa, soli in popra. Bučna semena opražimo v majhni ponvi brez maščobe. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, ga olupimo in narežemo na 1 cm rezine.
Na krožnike naložimo pečeni sladki krompir, mocarelo, avokado in papriko s čebulo. Pokapljamo z bučno marinado in potresemo s praženimi bučnimi semeni in peteršiljem.