Sladki krompir, sardine, oreščki
Sestavine
- 400 g sladkega krompirja
- 1 majhen por
- 3 do 4 žlice oljčnega olja
- 40 g indijskih oreščkov
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 1 konzerva sardin v oljčnem olju (110 g)
- sol
- kajenski poper

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Modra frankinja Luna 2016, Kmetija Kobal
Postopek
1
Sladki krompir olupimo in narežemo na 2 cm velike kocke. Por narežemo na 5 mm debele kolobarje. Sardine odcedimo in narežemo na večje kose.
2
V litoželezni ponvi segrejemo 3 žlice olja in narezani krompir pečemo na srednji vročini 15 minut oz. da se zmehča. Med pečenjem ga večkrat premešamo, da se enakomerno zapeče.
3
V ponev stresemo narezani por in indijske oreščke, pokapljamo s preostalim oljem. Vse skupaj pražimo še nekaj minut. Začinimo s soljo in kajenskim poprom ter v krompir previdno zamešamo sardine in na koncu peteršilj.
Oceni