Sestavine

  • 400 g sladkega krompirja
  • 1 majhen por
  • 3 do 4 žlice oljčnega olja
  • 40 g indijskih oreščkov
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 konzerva sardin v oljčnem olju (110 g)
  • sol
  • kajenski poper

Uvod

V gostilnah, kjer je kosilo hitro in lahko, je glavni obrok zvečer. A, priznajmo, ker je preveč vsega, ne le hrane, in ker se zavleče, spanje ni lahko, jutro pa ima slabo vest. Zato je doma najboljše, če je ravno obratno! Torej, dobra, toda lahka večerja!

Velikokrat je to le želja, saj ni časa, volje, ideje, in potem ni ne dobro in ne lahko. Zato so takšni recepti zlata vredni. Sladki krompir je pečen zelo hitro in konzerva sardin v olivnem olju je vedno v shrambi, zato tokrat za večerjo ne bodo le - oreščki.

Kar pa je hitro gotovo, ni dobro hitro pojesti, še posebej zvečer ... Zato se ob takšni jedi, ki ji je težko izbrati vino, lahko malo igramo. Poskusite z rdečim in oranžnim, pa naj zmaga bolj primeren!...

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
  • Priporočeno vino: Modra frankinja Luna 2016, Kmetija Kobal
 
Postopek
1

Sladki krompir olupimo in narežemo na 2 cm velike kocke. Por narežemo na 5 mm debele kolobarje. Sardine odcedimo in narežemo na večje kose.

2

V litoželezni ponvi segrejemo 3 žlice olja in narezani krompir pečemo na srednji vročini 15 minut oz. da se zmehča. Med pečenjem ga večkrat premešamo, da se enakomerno zapeče.

3

V ponev stresemo narezani por in indijske oreščke, pokapljamo s preostalim oljem. Vse skupaj pražimo še nekaj minut. Začinimo s soljo in kajenskim poprom ter v krompir previdno zamešamo sardine in na koncu peteršilj.

Oceni