Slivovo pecivo z mandlji in muškatnim cvetom
Sestavine
- 500 g sliv
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1/2 žličke mletega ingverja
- 170 g mehkega masla
- 160 g sladkorja
- 3 jajca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilenga praška
- 80 ml mleka
- 100 neolupljenih mandljev
- 6 vejic limonskega timijana
- 1/2 žličke mletega muškatnega cveta

Slive razpolovimo, odstranimo koščice, potresemo s sladkorjem, dobro premešamo in pustimo stati 30 minut.
Maslo in 140 g sladkorja z mešalnikom stepamo 5 minut, nato eno za drugim dodamo jajca in pri tem vsako stepamo 30 sekund. Moko in pecilni prašek dobro premešamo. V masleno kremo izmenično zamešamo moko in mleko v treh porcijah.
Mandlje v blenderju grobo sesekljamo. Timijan osmukamo. V testo zamešamo mandlje in dve tretjini timijana. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Model za torto (premer 24 cm) na dnu obložimo s papirjem za peko in ga napolnimo s testom. Po vrhu naložimo slive in jih rahlo potisnemo v testo.
Pecivo pečemo na sredini pečice 40 do 45 minut oz. do zlato rjave barve. Ohladimo ga v modelu in narežemo na kose. Preostali sladkor zmešamo z mletim muškatnim cvetom. Ohlajeno pecivo potresemo z muškatnim sladkorjem in preostalim timijanom.