Solata s posebno, beluši in kolerabo
Sestavine
- 5 debelejših belih belušev
- 200 g posebne salame
- 1 majhna koleraba
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 žlica grobozrnate gorčice
- 2 žlici repičnega olja
- 30 ml zelenjavne juhe
- sol
- sveže mleti poper

Uvod
- Kategorija: On zanjo, Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 485 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
Postopek
1
Beluše je olupil, poševno narezal na manjše kose in blanširal v slani vodi 2 minuti. Nato jih je stresel na cedilo, prelil z mrzlo vodo in dobro odcedil.
2
Posebno salamo je olupil, narezal na tanke rezine in nato vsako rezino še razpolovil. Kolerabo je olupil, prerezal na polovico in jo povprek narezal na tanke rezine.
3
Kis, olje, gorčico in juho je zmešal v marinado ter začinil s soljo in poprom. V skledi je zmešal beluše, klobaso in kolerabo, prelil z marinado, potresel z drobnjakom in vse skupaj previdno premešal. Serviral jo je s hrustljavo bageto.
Oceni