Solata z beluši in makom, pita kruh
Sestavine
- 400 g belih belušev
- 2 kuhani rdeči pesi
- 1 žlica makovih zrn
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- nekaj listov zelene solate
- 1 žlička gorčice
- 3 žlice belega vinskega kisa
- 3 žlice orehovega ali lešnikovega olja
- črni poper
- 1 žlica rdečih poprovih zrn
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 395 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Dno majhnega pekača pokrijemo s peki papirjem. Beluše olupimo, naložimo v eni vrsti na pekač in zmešamo z oljčnim oljem, soljo in 75 ml vode. Pekač postavimo v sredino pečice za 15 do 17 minut.
2
Kuhano rdečo peso olupimo in narežemo na tanke rezine. Solato natrgamo na manjše kose. Mak pražimo v ponvi brez maščobe 2 minuti, nato ga ohladimo. Pečene beluše vzamemo iz pečice in zmešamo z makom.
3
Za solatni preliv gladko razmešamo kis, orehovo olje, gorčico, sol in poper. Na krožnike naložimo narezano peso, solato in beluše ter vse pokapljamo s solatnim prelivom. Ponudimo s sveže pečenim pita kruhom.
Oceni