Solata z beluši in zrezki
Sestavine
- 400 g čvrstega krompirja
- 80 g čebule
- 6 žlice repičnega olja
- 100 ml jabolčnega kisa
- 200 ml zelenjavne juhe
- 1 žlička medu
- 3 žličke dijon gorčice
- sol poper
- 10 redkvic
- 700 g belih belušev
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica masla
- 2 vejici kopra
- 4 vejice pehtrana
- 350 g piščančjega fileja (prsa brez kože)
- 60 g moke
- 2 jajci
- 100 g drobtin
- 6 žlic ghee masla
- 1 bio limona

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 637 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Renski rizling 2014, Ducal
Čebulo drobno sesekljamo. V majhni kozici segrejemo 2 žlici olja in čebulo stekleno opražimo. Dolijemo kis in juho ter rahlo zavremo. Kozico odstavimo, vmešamo preostalo olje in gorčico, začinimo s soljo in poprom ter vsebino prelijemo v večjo skledo.
Krompir kuhamo v soljeni vreli vodi 20 do 25 minut, ga odcedimo in olupimo. Še vročega narežemo na rezine in ga takoj zamešamo v marinado. Rekdvice poljubno narežemo in zamešamo v krompir.
Beluše olupimo in poševno narežemo na 3 cm velike kose. V loncu zavremo soljeno vodo, sladkor in maslo. Vanjo stresemo narezane beluše in jih kuhamo 1 do 2 minuti. Stresemo jih na cedilo, oplaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Nato jih previdno zamešamo v krompirjevo solato.
Piščančji file prečno narežemo na 4 mm debele rezin ter med dvema listoma prozorne folije rahlo potolčemo. Začinimo jih s soljo in poprom. Povaljamo jih v moki, razžvrkljanem jajsu in drobtinah.
V veliki ponvi segrejemo ghee maslo in panirane mini zrezke pečemo na srednji vročini 2 do 3 minute oz. do zlato rjave barve. Ocvrte zrezke odcedimo na kuhinjskem papirju. Limono narežemo na krhlje.
Na krožnike naložimo krompirjevo solato z beluši in ocvrte zrezke, potresemo s pehtranom in koprom ter dodamo še limonine krhlje.