Solata z rusli
Sestavine
- 200 g kuhane rdeče pese
- 1 majhna rdeča čebula
- 2 kosa stebelne zelene
- 3 žlice orehov
- 4 majhni fileji sleda (rusli)
- 1 majhno jabolko
- 3 žlice belega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička medu
- sol, poper
- koper
- 4 žlice jogurta
Postopek
1
Rdečo peso, stebelno zeleno in olupljeno jabolko na 5 mm velike kocke. Čebulo olupimo, drobno sesekljamo in po želji blanširamo v vreli vodi 10 sekund ter dobro odcedimo. Orehe grobo sesekljamo. Slede oz. rusle narežemo na 1 cm velike kose.
2
Iz kisa, olja in medu zmešamo marinado ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Previdno zmešamo vse zgoraj pripravljene sestavine in marinado. Napolnimo servirne kozarce, potresemo s sesekljanim koprom in na vrh damo žlico jogurta.
Oceni