Solatna juha, skuta, hrustljavi kruhki
Sestavine
- 2 majhni šalotki
- 1 strok česna
- 200 g krompirja
- 2 žlici masla
- 50 ml belega vina
- 750 ml zelenjavne juhe
- 2 glavi rimljanke (ali majhne glavnate solate)
- 150 ml sladke smetane
- 2 žlici pehtranovih lističev
- ovčja skuta
- polnorznata bageta
- 4 žlice olivnega olja

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 292 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Šalotki in česen drobno sesekljamo. Olupljeni krompir narežemo na kocke. V loncu segrejemo maslo, vanj stresemo šalotko, česen in krompir ter pražimo na srednji temperaturi 2 minuti. Dolijemo vino, malce povremo in zalijemo z juho. Kuhamo pokrito na majhni temperaturi 20 minut oz. da se krompir zmehča.
Medtem solati očistimo in solatna srčka damo na stran. Preostale liste narežemo na trakove. Smetano stepemo in postavimo v hladilnik.
Krompir s tekočino, narezano solato, pehtran in 1/2 stepene smetane zmiksamo s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Juho še enkrat previdno zavremo.
Solatna srčka narežemo na tanke trakove. Bageto narežemo na rezine in jih zlato rjavo opečemo v ponvi na olivnem olju. Skuto naložimo v majhne servirne posodice.
Juho nalijemo v krožnike ali steklene skodelice, po vrhu potresemo z narezano solato, na vsako položimo žlico stepene smetane in zraven serviramo ovčjo skuto in hrustljave kruhke.