Špageti in paradižnik, špinača in burrata
Sestavine
- 220 g špagetov
- 200 ml domače paradižnikove omake
- 70 g špinače
- 1 burrata (125 g)
- 8 češnjevih paradižnikov
- 3 žlice oljčnega olja
- kajenski poper
- sol, črni poper

Špinačo očistimo in blanširamo 1 minuto v vreli soljeni vodi. Nato jo s penavko poberemo iz vode, stresemo v skledo z mrzlo vodo, odcedimo in ožmemo. Rahlo jo solimo in popramo.
Špagete skuhamo po navodilu na embalaži na zob (al dente). Paradižnike prerežemo na polovico. V majhni ponvi segrejemo 2 žlici olja in narezane paradižnike na hitro opečemo na močni temperaturi. Začinimo jih s soljo in kajenskim poprom.
Paradižnikovo omako segrejemo, burrato pa odcedimo in obrišemo do suhega ter prerežemo na polovico. Kuhane špagete odcedimo in zmešamo s paradižnikovo omako. Naložimo jih v ogreta krožnika, nanje naložimo pečene paradižnike in blanširano špinačo, v sredino položimo burrato, jo pokapljamo z oljčnim oljem in potresemo s sveže mletim poprom.