Sestavine

  • 220 g špagetov
  • 200 ml domače paradižnikove omake
  • 70 g špinače
  • 1 burrata (125 g)
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 3 žlice oljčnega olja
  • kajenski poper
  • sol, črni poper

Uvod

Ker je bila poletna paradižnikova letina tako bogata, je vložene toliko paradižnikove omake, da si je za vsak kozarec potrebno izmisliti nov recept. Sicer bi se paradižnikove omake naveličali, kar pa ne bi bilo všeč novi paradižnikovi letini. Želimo le povedati, da ne bodite sužnji ozimnice. Čestitke, ker poleti tako pridno vlagate, toda zato nikar pozimi ne bodite - leni! Naj bo vloženo le osnova, ki jo vedno znova nadgradite.

Zato smo izbrali posebne špagete, z dvojno dolžino, da bo zvijanje na žlici še bolj veselo. Potrebno bo namreč hkrati zajeti mehko in mazljivo burrato z vrha, špinačo iz sredine in pečene paradižnike z roba. Da se ne bo nihče mogel pritožiti, češ, spet paradižnikova omaka....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Špinačo očistimo in blanširamo 1 minuto v vreli soljeni vodi. Nato jo s penavko poberemo iz vode, stresemo v skledo z mrzlo vodo, odcedimo in ožmemo. Rahlo jo solimo in popramo.

2

Špagete skuhamo po navodilu na embalaži na zob (al dente). Paradižnike prerežemo na polovico. V majhni ponvi segrejemo 2 žlici olja in narezane paradižnike na hitro opečemo na močni temperaturi. Začinimo jih s soljo in kajenskim poprom.

3

Paradižnikovo omako segrejemo, burrato pa odcedimo in obrišemo do suhega ter prerežemo na polovico. Kuhane špagete odcedimo in zmešamo s paradižnikovo omako. Naložimo jih v ogreta krožnika, nanje naložimo pečene paradižnike in blanširano špinačo, v sredino položimo burrato, jo pokapljamo z oljčnim oljem in potresemo s sveže mletim poprom.

Oceni