Paradižnikova omaka s pečenimi paprikami
Sestavine
- 2 rdeči podolgovati papriki
- 3 žlice oljivnega olja
- 1 strok česna
- malo sesekljanega čilija
- 1 majhna konzerva olupljenih paradižnikov
- 2 žlici parmezana
- 250 g špagetov
- dimljena rikota
- sveža bazilika
- sveže mleti poper
- sol

Postopek
1
Papriki opečemo pod grilom v pečici, ju olupimo, odstranimo pečke in narežemo na majhne kocke.
2
V ponvi segrejemo olje, dodamo čili in stisnjeni česen, na hitro popražimo in dodamo narezani paradižnik s polovico soka. Omako začinimo s soljo in poprom ter kuhamo, da postane gostljata. Vmešamo še narezano papriko in vse skupaj dušimo 5 minut.
3
Medtem skuhamo špagete na zob (al dente), jih odcedimo in pri tem shranimo 75 ml tekočine od kuhanja. Kuhane špagete stresemo v omako, dodamo na trakove narezano baziliko in 2 žlici parmezana, dolijemo vodo od kuhanja in dobro premešamo. Špagete naložimo v ogreta globoka krožnika in potresemo z naribano rikoto.
Oceni